Caută
Close this search box.

Prețul carburanților, compensat încă trei luni

Preţul benzinei şi motorinei rămâne compensat cu 50 de bani pe litru şi după 1 octombrie, pentru încă 3 luni. Proiectul va fi discutat în ședința de guvern de programată în această după-amiază. Reducerea suportată de stat şi de benzinari se va face după reguli noi, potrivit documentului pus în dezbatere publică de Ministerul Energiei.

Propunerea Ministerului Energiei este ca această reducere să se acorde și livratorilor de benzină și motorină în baza bonurilor de valoare prin livrarea de cantități suplimentare corespunzătoare contravalorii reducerii de preț. Reducerea va fi evidențiată pe bonul nefiscal.

În plus, Ministerul a propus ca angrosiștii autorizați vor putea revinde cantitățile pe care le cumpără la preț redus cu 50 de bani. Cu o condiție însă: la revânzare, să transfere reducerea clienților finali.

Cei care nu acordă reducerea vor primi amendă de la 50.000 la 500.000 lei.

Până la finalul lunii august au fost depuse aproape 500 de declaraţii privind reducerea la carburanţi, iar statul a decontat peste 174 de milioane de lei

Schema de compensare voluntară cu 50 de bani pe litru a intrat în vigoare în România la începutul lunii iulie ca urmare a creșterii prețului la carburanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri