Caută
Close this search box.

Roberta Metsola: Puţini au marcat istoria mondială aşa cum a făcut-o Regina Elisabeta a II-a

La vestea morţii suveranului britanic a reacţionat şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a evidenţiat că „angajamentul ei de nezdruncinat şi activitatea ei au fost un exemplu pentru toţi”.

„Puţini au marcat istoria mondială aşa cum a făcut-o Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a”, a subliniat politiciana malteză tot pe Twitter.

Metsola a adăugat că „lumea plânge alături de poporul din Regatul Unit şi din alte zări” moartea „reginei Elisabeta cea Mare”.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, a transmis că UE „aduce un omagiu contribuţiei unice” a suveranei britanice „la edificarea păcii şi a reconcilierii”.

Borrell a afirmat că „domnia extraordinară a Reginei Elisabeta a II-a a fost contemporană cu evenimente cheie ale secolelor XX şi XXI”, potrivit Agerpres.

„Deşi pierderea ei se va simţi în întreaga lume, primele noastre gânduri sunt alături de familia sa şi de poporul Regatului Unit”, a încheiat politicianul spaniol pe contul său oficial de Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri