Caută
Close this search box.

Silvio Berlusconi şi-a făcut iubita, mai tânără cu 54 de ani, parlamentar

silvio berlusconi

Victoria răsunătoare a coaliției italiene de dreapta, în alegerile generale de duminică, marchează o revenire în Parlament a fostului premier Silvio Berlusconi, la nouă ani după ce a fost dat afară, din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală.

Berlusconi, care împlinește 86 de ani, a obținut peste 50% din voturi, într-o cursă pentru Senat, în circumscripția nordică Monza, unde miliardarul deține o vilă și clubul local de fotbal, proaspăt promovat în Serie A.

„Voi încerca să acționez ca jucător în (următorul) guvern”, le-a spus Berlusconi suporterilor, după ce și-a exprimat votul, indicând dorința sa de a rămâne în prima linie politică, în ciuda vârstei și a sănătății sale fragile.

Berlusconi a suferit o intervenție chirurgicală majoră la inimă, în anul 2016, s-a îmbolnăvit grav de COVID, în 2020, și a fost internat și externat din spital în ultimul an, cu diverse afecțiuni.

El rostește adesea greu cuvintele și a părut să aibă probleme de mers, la un miting, la Roma, săptămâna trecută.

În Parlament, el va fi însoțit de prietena sa, Marta Fascina, de 32 de ani, care a câștigat un loc în Sicilia.

Fascina va ocupa un loc în camera inferioară a deputaților, în timp ce Berlusconi a fost ales în camera superioară, Senatul, precizează Reuters.

El va trebui să renunțe la un loc în Parlamentul European, pe care l-a câștigat în anul 2019, deoarece nu este permis să servească atât în Parlamentul Italian, cât și în cel al UE.

Unii au speculat că ar putea să candideze la președinția Senatului, în pofida îngrijorărilor sale legate de sănătate.

Comisia Europeană a declarat că se așteaptă la o cooperare constructivă cu viitorul guvern italian, care va fi condus cel mai probabil de lidera extremei drepte, Giorgia Meloni, transmite EFE.

”Comisia și președinta (executivului european, Ursula von der Leyen – n.r.) lucrează cu guvernele care rezultă în urma alegerilor din țările UE și nu va face nici o diferență în acest caz. Așteptăm o cooperare constructivă cu noile autorități italiene”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, în conferință de presă zilnică.

Coaliția formată din Frații Italiei (FdI), Liga și Forza Italia (FI) a câștigat alegerile generale de duminică, cu 44,1% din voturi, în timp ce partidul FdI al Giorgiei Meloni a obținut cele mai multe voturi, 26,2%, motiv pentru care liderei partidului de extremă dreapta i se va cere să formeze guvernul, odată finalizat procesul de numărare a buletinelor de vot.

Deși a amintit că Bruxellesul nu comentează niciodată rezultatele alegerilor dintr-o țară membră a UE și a dat asigurări că ar fi ”foarte arogant” din partea lui ”să încerce să analizeze” motivele care ”i-au făcut pe italieni să voteze așa cum au făcut-o”, Mamer a respins opinia potrivit căreia scrutinul poate fi interpretat drept ”un proces” intentat politicilor europene.

”A vedea în acest scrutin un fel de judecată cu privire la Europa mi se pare, în orice caz, o simplificare extremă”, a insistat el.

În acest sens, Mamer a menționat că executivul european ”lucrează foarte intens pentru a încerca să facă față problemelor cu care se confruntă europenii în ansamblul lor și italienii în particular”.

Mamer a adăugat că această a fost misiunea Comisiei Europene încă ”de la începutul acestui mandat”, marcat de ”o serie de crize foarte intense” precum coronavirusul, la care Bruxellesul a dat ”un răspuns care a permis Europei să depășească această criză”.

”Suntem continentul care a exportat cea mai mare cantitate de vaccinuri, care a pus la punct un program de recuperare economică fără precedent”, a afirmat Mamer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri