Caută
Close this search box.

Ucrainenii din Melitopol se tem că vor fi chemați sub arme, de Rusia

melitopol

Ucrainenii din orașul Melitopol, din Regiunea Zaporoje, care este ocupat de ruși, se tem că vor fi chemați sub arme, de Moscova, în urma unui referendum privind aderarea la Rusia.

Unii locuitori au fost forțați să voteze sub amenințarea armelor, a declarat primarul exilat al acestui oraș, Ivan Fedorov, transmite Reuters.

Fedorov a declarat că ultima rută oficială de ieșire din Melitopol, către teritoriul controlat de Ucraina, a fost închisă și că îngrijorarea locuitorilor a crescut de când a început votarea, în cadrul referendumului, conform HotNews.

„Locuitorii noștri sunt speriați, intră în panică, nu știu ce se va întâmpla mâine și când vor începe să fie chemați oamenii (în armata rusă)”, a declarat acesta, în cadrul unei conferințe de presă, prin legătură video.

Melitopol, aflat în sud-estul Ucrainei, a fost unul dintre primele orașe care au căzut, după invazia Rusiei din februarie.

Se află în Rgiunea Zaporojie, una dintre cele patru regiuni care au organizat referendumuri, despre care Kievul spune că sunt un simulacru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri