Caută
Close this search box.

Aurescu: Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene

aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, condamnă atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene.

Demnitarul afirmă că personalul Ambasadei este în siguranţă, chiar dacă o rachetă a lovit în apropierea sediului, conform News.ro.

“Condamn cu fermitate atacurile cu rachete ruseşti împotriva unor obiective civile din centrul Kievului şi din alte oraşe ucrainene, încălcând flagrant dreptul umanitar internaţional, ceea ce a dus la pierderea de vieţi omeneşti”, a transmis într-un mesaj pe Twitter ministrul român de Externe.

Acesta a precizat că personalul Ambasadei României este în siguranţă.

“Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă, chiar dacă o lovitură a lovit la doar 850 m de sediul său”, a mai transmis ministrul.

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe.

Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri