Caută
Close this search box.

Bomba aruncată Ucrainei de Elon Musk

SpaceX, deținută de miliardarul american Elon Musk, a notificat Departamentul de Apărare al SUA că nu mai poate plăti pentru funcționarea sistemului de comunicații prin satelit Starlink în Ucraina, informează CNN, invocând documente care au intrat în posesia acesteia.

De când au început să sosească în Ucraina în primăvara anului trecut, terminalele de internet prin satelit Starlink produse de SpaceX a lui Elon Musk au fost o sursă vitală de comunicare pentru armata ucraineană, permițându-i să lupte și să rămână conectată chiar dacă rețelele de telefonie mobilă și de internet au fost distruse în de Rusia.

Până acum, aproximativ 20.000 de unități de satelit Starlink au fost donate Ucrainei, iar Musk a postat vineri pe Twitter că „operațiunea a costat SpaceX 80 de milioane de dolari și va depăși 100 de milioane de dolari până la sfârșitul anului”, potrivit Ziare.com.

Documentele obținute de CNN arată că luna trecută SpaceX a trimis o scrisoare Pentagonului în care spunea că nu mai poate continua să finanțeze serviciul Starlink așa cum a făcut-o.

În scrisoare se cerea, de asemenea, ca Pentagonul să preia finanțarea pentru guvernul Ucrainei și utilizarea militară a Starlink, despre care SpaceX susține că ar costa mai mult de 120 de milioane de dolari pentru restul anului și ar putea costa aproape 400 de milioane de dolari în următoarele 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri