Caută
Close this search box.

Ce spune Angel Tîlvăr despre faptul că tatăl său a lucrat în fosta Securitate

angel tîlvăr

Angel Tîlvăr, mai bine cunoscut în Focşani sub numele de Gelu Tîlvăr, a comentat faptul că tatăl său a lucrat în fosta Securitate.

Conform RomâniaLiberă.ro, tatăl lui Gelu Tîlvăr, „col. (r) Petre Tîlvăr, a fost până în 1990 șeful Contrainformațiilor din Miliția și Securitatea vrânceană. Din această poziție, l-a avut în baza de lucru și pe Marian Oprișan, dar și pe mama acestuia, Lucia Gherarde, cea care era ofițer de serviciu la Fabrica de Confecții Focșani”.

Lucia Gherarde este mama fostului preşedinte CJ Vrancea, lider PSD Vrancea, Marian Oprişan, notoriu prin faptul că a declarat „mama mea sunt eu”, ca să explice cum i-a luat mama lui o maşină de lux.

Senatorul PSD Angel Tîlvăr a afirmat, întrebat dacă faptul că tată său a lucrat în fosta Securitate ar putea influenţa decizia preşedintelui Klaus Iohannis, privind numirea sa la Ministerul Apărării, că şi-ar dori să trăiască într-o ţară în care „dosarele de cadre să fie mai puţin importante decât activitatea fiecăruia”.

Acesta a adăugat că nu ştie dacă acest aspect va influenţa decizia şefului statului şi a adăugat că nu a făcut niciodată un secret din ceea este, ceea ce a făcut, ce face şi ce va face.

„Mi-aş dori foarte mult să trăiesc într-o ţară în care dosarele de cadre să fie mai puţin importante decât activitatea fiecăruia. Mi-aş dori foarte mult ca, prin munca pe care am făcut-o şi pe care o fac, să demonstrez că orice cetăţean al acestei ţări este dispus să pună umărul la progresul acestei ţări.

Nu ştiu dacă va influenţa (decizia şefului statului – n.r.). Este libertatea domniei sale să o facă. Eu nu am făcut niciodată un secret din ceea ce sunt, ceea ce am făcut, ce fac şi ce voi face”, a afirmat Angel Tîlvăr, confirm News.ro, întrebat despre subiect.

Tatăl lui Angel Tîlvăr a murit în anul 2017, la vârsta 82 de ani. Premierul Nicolae Ciucă a transmis deja preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale, de către Angel Tîlvăr, a informat Guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri