Caută
Close this search box.

Daniel Zamfir (PSD) continuă criticile la adresa lui Virgil Popescu

daniel zamfir

Senatorul PSD Daniel Zamfir a vorbit despre raportul rezultat în urma deplasării la termocentralele Paroșeni și Rovinari, din județul Gorj,

Viitorul în ceea ce privește energia României pare sumbru, în timp ce criza energiei sărăcește Europa, spune acesta. Zamfir este fost parlamentar PNL, deci fost coleg cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi, România a ajuns să importe circa 10% din necesarul de energie electrică și importul de cărbune a crescut cu 13,5%. Așadar putem scoate cărbune de aici de la noi, putem produce energie aici la noi dar n-o facem. (…) E nevoie de măsuri rapide, e nevoie de o voință politică rapidă”, spune Zamfir.

El continuă, explicând, citat de B1.ro:

„Combinatul Energetic Oltenia poate produce, spuneam, încă 50% în plus cantitate energetică dacă lucrurile s-ar mișca mai repede. Există întârzieri nepermise în procedura de expropiere și deschiderea a noi fronturi de lucru.

S-a întârziat cu mai bine de doi ani emiterea unor hotărâri de guvern ca acolo, la carierele din zonă, să se poată produce suficient cărbune. Există o lipsă acută de personal atât la Complexul Energetic Oltenia cât și la cel din Hunedoara.

La Combinatul Energetic Hunedoara există o sitație care chiar nu este de acceptat, avem o termocentrală performantă, retehnologizată, așa cum sunt și cele de la Oltenia, pot să vă spun că toate (șase din șapte) de la Oltenia sunt retehnologizate, respectă toate condițiile de mediu impuse de UE, ca atare nu avem niciun motiv să oprim funcionarea acelor grupuri. (…) Dar ce să vedeți, lipsește cărbunele și lipsește din cauza ineficienței Ministerului Energiei – în primul rând”.

Zamfir a mai spus că la Combinatul Energetic Hunedoara s-au primit solicitări importante de cărbune de la Ungaria, Polonia, Serbia și chiar și de la CET-urile din România, de la Iași, Timișoara și că necesarul de cărbune este unul extrem de mare.

Între timp importul de cărbune al României a crescut cu peste 13,5% asta arată că se consumă cărbune în România iar românii, dintr-o incapacitate managerială, nu pot să-l scoată.

Zamfir insistă că există soluții pe care premierul României trebuie să le aplice, deoarece așteptările din partea ministrului Energiei sunt minime dacă nu chiar zero:

„Nu mai poate ministrul Energiei după ce a negociat extrem de prost și în defavoarea României acest program de închidere a capacităților miniere și a termocentralelor să o mai poată face acum cu credibilitate la Bruxelles.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri