Caută
Close this search box.

Expoziția de fotografie „Spiritul străzii”, la TNB, până pe 16 octombrie

La TNB, din 4 octombrie 2022, expoziția internatională de fotografii Spiritul străzii / Street Spirit.

Marți, 4 octombrie 2022, începând cu ora 18:30, vă așteptăm în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) la vernisajul expoziției internaționale de fotografie de stradă Spiritul străzii / Street Spirit ce reunește lucrările a 45 de fotografi din 12 țari, pe o temă inedită: spiritul străzii suprins în viziunea fiecărui autor, prin momente ciudate, personaje originale, asocieri neașteptate, suprapuneri inventive sau alte situații pe care strada le aduce în calea fotografilor care imortalizează cotidianul. Prin urmare, întreaga expoziție surprinde prin tonul său nonconformist și uneori jucăuș, dar care dovedește un spirit de observație aparte al autorilor.

Totodată, expoziția aduce împreună în premieră 3 grupuri / comunități de fotografie de stradă din România: On SpotEye Patch Collective și Photo Team România, despre care aflăm detalii mai jos.

Expun: Alexandru Ilea, Mihai Ciama, Andrei Furnea, Romulus Maier, Tudor Drăgan, Cornel Petrescu, Eli Driu, Gabriel Dulinszky, Florin Stanca, Drago Slav, Cornel Hlupina, Cristina Gârleșteanu, Mirela Momanu, Cosmin Gârleșteanu, Gina Buliga, Alex Cruceru, Cristi Mihăilescu, Jens F. Kruse (Spania), Simone Mantia (Italia), Yulia Olhansky (Israel), Tam Nolludap (Filipine), Dipanjan Chakraborty (India), Alain Dornier(Franta), Marci Lindsay (USA), Orna Naor (Israel), Simone Christina Sander (Germania), Santanu Dey (India), Nur Hadi Santoso (Indonesia), Roberto Bartolini (Italia), Martin Tomaska (Slovacia), Ohad Aviv, Randy Arisgado (Filipine), Melvin Anore (Filipine), Paul Raymond Paule (Filipine), Stephan Krecina (Franța), Elpi Juan (Hong Kong), Magda Fulger, Mircea Maieru, Mihai Marcolț, Lucian Husac, Silvia Dinca, Cezar Niculescu, Csiki Zoltan, Alejandro Ilukewitsch și Jeffrey De Keiser (Belgia).

„Fotografia de stradă reprezintă bucurie pentru noi, alături de plăcerea de a ieşi să căutăm subiecte interesante de a fi imortalizate, bucuria de a străbate străzile si de a găsi acele momente sau expresii care ne fascineaza, de a reuşi să le captăm. Aceste căutari ne îndeamnă sa ieşim în aceste plimbări fotografice pe stradă şi ne oferă o satisfacţie deosebită când reuşim să depăşim monotonia cotidianului în care suntem scufundaţi zilnic, şi să găsim acele momente aparte, redescoperite sau reinterpretate prin ochii noştri, filtrate prin imaginaţia şi viziunea noastră, şi ulterior oferite privitorilor, ca un dar. Şi nu în ultimul rând, ne motivează bucuria de a împărtăşi rezultatele cu ceilalţi membri ai grupului, uniţi de aceeaşi pasiune comună, fotografia. Învăţăm unii de la ceilalţi, ne motivăm lucrând împreună, expunem şi ne promovăm împreună rezultatele muncii in echipă” a declarat Mirela Momanu, preşedintele Asociației Exposure şi co-fondator al grupul OnSpot.

Expoziția „Spiritul străzii/ Street Spirit” va fi deschisă în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) până pe 16 octombrie 2022 și va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00 – 18.00.

Despre On Spot
Grupul OnSpot a luat naștere dintr-o idee simplă, aceea de avea o echipă care să pornească la fotografiat pe stradă și care să se dezvolte învățând unii de la alții și petrecând totodată timp de calitate împreună. Grupul a fost creat de Mirela Momanu și Fred Fogherty, în urma atelierului de portret de stradă susținut în cadrul Bucharest Photo Week, primul festival internațional de fotografie din București.

În prezent activitatea On Spot se desfasoara pe social media (Facebook în special), membri organizand periodic sesiuni de fotografie de stradă în București si imprejurimi. Totodată, planurile de viitor implică organizarea unor expoziții în afara țării dar și implicarea în cadrul unor proiecte culturale de anvergură mai mare.

Despre Eye Patch Collective
Eye Patch Collective este un colectiv de fotografie de stradă din Cluj-Napoca, fondat de Andrei Furnea, Virgil Mleșniță, Alexandru Ilea, Mihai Ciama, Adrian Mihoc și Romulus Maier, care și-a propus să aducă în atenția publicului fotografie de calitate, dar și să organizeze diverse expoziții sau evenimente axate pe fotografia de stradă. Îi găsiți pe Instagram, aici: https://www.instagram.com/eyepatchcollective/ și, de asemenea, puteți folosi hashtagul #eyepatchcollective atunci când postați imagini, pentru a fi selectate și prezentate pe pagina lor.

Doi dintre membri colectivului se află și în spatele zine-ului Celula Foto, primul proiect de acest gen de la noi. Ajunsă în prezent la numărul 5, publicația a fost lansată în luna martie a acestui an și, în cuvintele lui Maier Romulus, este „un fel de amuse-bouche oferit înainte de felul principal al unui festin fotografic. E mai mult decât un teaser, un sneak peek în lucrările fotografului, care să te facă să te familiarizezi cu viziunea lui și să aștepți cu nerăbdare să scoată un photobook. E, totodată, o încercare de a aduce în casele iubitorilor de fotografie cât mai multe perspective fotografice, la o calitate bună și un preț decent. Din dorința de a promova onest cât mai mulți fotografi români.”

Zine-ul îl găsiți aici   

Despre Photo Team România
Grupul a luat naștere în anul 2011 și a pornit de la ideea membrilor fondatori – Dan Moruzan, Cornel Hlupina, Mirela Momanu și Eli Driu – de a lucra împreună și de a se promova reciproc, trecând printr-o serie de proiecte bazate pe teme comune, expoziții, organizări de concursuri de fotografie de stradă și realizarea de acțiuni și interviuri, pentru a promova și a crește acest gen fotografic în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri