Caută
Close this search box.

Finlanda: Dacă Rusia apelează la o lovitură nucleară, aceasta va fi ultima ei greșeală

finlanda

Antti Kaikkonen, ministrul finlandez al Apărării, a avertizat că probabilitatea utilizării armelor nucleare, de către Rusia, rămâne ridicată.

Kaikkonen a subliniat că dacă țara agresoare va decide să facă un astfel de pas, acesta va fi ultima ei greșeală, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

În același timp, Kaikkonen a asigurat că reacția Uniunii Europene și a NATO, la utilizarea armelor nucleare, va fi dură. Potrivit șefului departamentului finlandez de apărare, ”este înțelept să nu vorbim despre repercusiunile exacte la posibila utilizare a armelor nucleare, de către Federația Rusă”.

Kaikkonen a explicat, conform Ştirile ProTV, că este important să păstrăm secretul pentru ca Kremlinul să nu profite de informațiile primite.

În același timp, Kaikkonen consideră important ca abordarea Occidentului față de acțiunile Rusiei și sprijinul pentru Ucraina să rămână unitară.

Este de remarcat faptul că președintele american Joe Biden a numit iresponsabile amenințările nucleare ale dictatorului rus Vladimir Putin. Potrivit acestuia, utilizarea armelor nucleare, de către Rusia, ar putea duce la un răspuns teribil al statelor NATO.

În același timp, pe fondul amenințărilor regulate la adresa Kremlinului, cu privire la utilizarea armelor nucleare, SUA, împreună cu aliații săi, au decis să consolideze monitorizarea arsenalului nuclear al Rusiei.

În special, serviciile secrete își intensifică eforturile pentru a identifica orice acțiuni ale armatei lui Putin, care ar putea indica faptul că președintele rus a ordonat folosirea armelor nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri