Caută
Close this search box.

Gazprom ameninţă Republica Moldova cu sistarea furnizării gazelor

gaze din rusia

Compania rusă Gazprom a ameninţat marţi Republica Moldova cu sistarea livrărilor de gaze şi inclusiv cu posibila reziliere a contractului dacă plăţile restante nu vor fi efectuate până pe 20 octombrie, în urma criticilor guvernului de la Chişinău legate de reducerea cu 30% a volumului gazului rusesc livrat Republicii Moldova, relatează agenţia EFE şi presa de peste Prut.

Compania rusă a acuzat societatea Moldovagaz că ”a încălcat cu regularitate condiţiile contractuale referitoare la termenele de plată” şi, în plus, aceeaşi societate a cerut în mod repetat Gazpromului ”condiţii contractuale mai puţin riguroase în ce priveşte volumele furnizate”, iar compania rusă ”a satisfăcut cu regularitate aceste solicitări”.

„Pe viitor, orice solicitare din partea Republicii Moldova, care implică modificări ale clauzelor contractuale, se va întocmi numai sub forma unor completări corespunzătoare la contract”, a mai transmis Gazprom, potrivit unimedia.info.

Furnizorul rus notează de asemenea că operatorul ucrainean al conductelor prin care este livrat gazul rusesc către Europa ”refuză să ofere Gazprom acest serviciu integral”.

”Din acest motiv, în octombrie 2022 Gazprom are posibilitatea de a furniza Republicii Moldova un volum zilnic de numai 5,7 milioane de metri cubi de gaze”, mai semnalează compania rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri