Caută
Close this search box.

Patrick Mouratoglu tace, după ce Simona Halep a fost depistată dopată

patrick mouratoglu

După anunţul privind suspendarea provizorie cu care se confruntă Simona Halep, antrenorul acesteia, Patrick Mouratoglu păstrează tăcerea.

După aflarea rezultatului analizei probei B, se spune pe 6 octombrie, Simona Halep a reacționat pe rețelele sociale, unde a afirmat că este nevinovată și a anunţat că își va căuta dreptatea.

În secțiunea de comentarii a postării Simonei Halep, a apărut prima reacție din circuitul profesionist de tenis, după aflarea veștii. Franceza Alize Cornet:

Cu tine până la capăt, Simona! E nedrept, dar vei câștiga această bătălie.

Multe voci au început să-l conteste pe antrenorul româncei, Patrick Mouratoglou, mai ales că, de la startul colaborării, Simona Halep și-a schimbat întreg staff-ul.

Într-un astfel de caz, cu eleva sa suspendată, era de așteptat ca Patrick Mouratoglou să ofere o reacție, măcar prin intermediul rețelelor sociale, dar francezul nu a făcut-o, observă DigiSport. Încă.

Patrick Mouratoglou nu este în această perioadă activ antrenorul Simonei Halep, pentru că sportiva și-a încheiat sezonul, însă colaborarea lor nu s-a sfârșit și urma să se reia la începutul sezonului viitor.

Mihaela Dobranici, vicepreședinte al Societăţii de Medicină Sportivă, spune, conform Digi24, că substanța cu care a fost depistată Simona Halep era interzisă:

Se știa foarte bine că această substanță este interzisă, din 2011 substanța e interzisă, iar rolul nostru, ca medici de medicină sportivă, este tocmai acesta de a îndruma sportivii și de a evita substanțele care sunt interzise.

As.com scrie că WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează medicamentul Roxadustat în clasa substanțelor interzise, al căror consum aduce o suspendare de patru ani.

Suspendarea este drastică, pentru că folosirea substanței aduce sportivului beneficii de necontestat.

Medicamentul care conține Roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Mai simplu: în cazul sportivilor, Roxadustatul crește rezistența, scrie DigiSport.

În mediile de profil, faptul că Simona Halep a fost depistată dopată a fost cunoscut de mai mult timp. „Am știut că a fost descoperită o substanța dopantă la Simona Halep, dar am fost obligați să păstrăm confidențialitatea”, spune Mihaela Dobranici, şefa Agenţiei Antidoping, conform Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri