Kremlinul, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, a declarat că nu dorește să ia parte la retorica nucleară pe care ar răspândi-o Occidentul, în contextul informațiilor din presa britanică potrivit cărora Rusia s-ar pregăti să își demonstreze disponibilitatea de a folosi arme nucleare, în războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Publicația britanică The Times susținea că NATO ar fi avertizat statele membre că președintele rus Vladimir Putin este gata să își demonstreze disponibilitatea de a folosi arme nucleare, prin efectuarea unui test nuclear, la frontiera Ucrainei.

Totodată, The Times susținea că Rusia a mutat un tren. despre care se crede că are legătură cu o unitate a Ministerului Apărării, responsabilă cu munițiile nucleare.

Întrebat despre materialul din The Times, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Rusia nu dorește să ia parte la ceea el a denunțat a fi un exercițiu de retorică nucleară.

„Presa vestică, politicienii și șefii de stat vestici se angajează în multe exerciții de retorică nucleară, în acest moment. Nu dorim să luăm parte la asta”, a declarat reprezentantul Kremlinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.