Caută
Close this search box.

Poliţia germană îşi mobilizează pe mare, la exploziile de pe Nord Stream, toate forţele disponibile

poliţia germană

Poliţia germană patrulează în Marea Nordului şi Marea Baltică cu toate forţele disponibile, după exploziile care au avariat gazoductele submarine Nord Stream, provenind din Rusia, a afirmat inistrul german de Interne, Nancy Faeser, transmite AFP.

„Luăm în serios ameninţările actuale şi ne protejăm”, a declarat Nancy Faeser, pentru Sueddeutsche Zeitung.

Unităţile de poliţie, în special elicoptere şi forţele speciale maritime, dispun de „capacităţi speciale pentru a interveni în situaţii periculoase”, a adăugat ministrul.

Gazoductele Nord Stream, care au fost închise, de la sfârşitul lunii august, au fost artere cruciale, pentru a asigura livrarea de gaz rusesc, în Germania. Originea exploziilor nu este cunoscută deocamdată.

Germania va sprijini ancheta comună asupra incidentului, cu Danemarca şi Suedia, le-a declarat cancelarul Olaf Scholz omologilor săi din cele două ţări, într-un apel video.

Totul sugerează că este un act deliberat de sabotaj, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Hebestreit.

Împreună cu partenerii săi din Uniunea Europeană şi NATO, Germania va „întări pregătirea şi protecţia împotriva sabotării infrastructurilor critice”, a adăugat el.

Norvegia, care a devenit primul furnizor de gaze naturale al Europei, a acceptat contribuţii militare din partea Franţei, Germaniei şi Marii Britanii, pentru a-şi securiza sectorul petrogazier, reaminteşte AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri