Caută
Close this search box.

Robert Negoiţă şi Primăria Sector 3 au pierdut procesul pentru partea estică a Parcului IOR

robert negoiţă

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiţă, a pierdut definitiv procesul în care a contestat titul de proprietate, prin care 11 hectare din Parcul IOR au fost retrocedate în 2005, printr-o decizie a fostului primar Adriean Videanu.

Decizia a fost pronunțată de instanța supremă, după 10 ani de procese. În ultimul an, mai mulți copaci de pe spațiul verde s-au uscat în mod misterios și vegetația a luat foc de mai multe ori, însă nici o instituție a statului nu a găsit vinovații.

Singura soluție pentru salvarea spațiului verde este răscumpărarea/exproprierea acestuia de către edil. Prin decizia dată joi de Înalta Curte de Justiție și Casație a fost menținută practic decizia pronunțată de Curtea de Apel București în 2021.

”Respinge recursul declarat de reclamantul Primarul Sectorului 3 al Municipiul Bucureşti împotriva Deciziei nr. 1334A din 13 octombrie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Irevocabilă”, se arată pe portalul instanței.

Primăria Sectorului 3 a pierdut în principal procesul de la Curtea de Apel, potrivit motivării instanței, fiindcă nu a putut demonstra că acolo a făcut amenajările specifice unui parc. Aceasta deși în imaginile din satelit din anul 2005, când a fost retrocedat terenul, se văd alei și copaci. Câteva alei sunt vizibile și acum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri