Caută
Close this search box.

Sorin Cîmpeanu: Ligia Deca poate duce mai departe reformele în Educaţie

sorin cîmpeanu

Fostul ministru Sorin Cîmpeanu a afirmat, luni, că Ligia Deca, consilier prezidenţial, este singura persoană, în afara grupului pe care l-a condus la minister, care cunoaşte legile Educaţiei şi poate duce mai departe reformele din domeniu.

„Ligia Deca este cea care a gestionat proiectul ‘România educată’ în procesul de consultare la nivel de viziune. Ligia Deca este cea care cunoaşte tot parcursul construcţiei legilor Educaţiei, este singura persoană din afara grupului din Ministerul Educaţiei pe care l-am condus şi care a scris legile Educaţiei care cunoaşte în profunzime toate aceste aspecte cuprinse în cele două legi ale Educaţiei”, a afirmat Cîmpeanu, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat dacă este bine să preia acest portofoliu o persoană din afara partidului, un specialist, el a spus: „Sunt două planuri: planul politic şi planul strict educaţional. În interesul Educaţiei, am spus că Ligia Deca este singura persoană în afara grupului meu ca ministru al Educaţiei care a scris literă cu literă aceste proiecte de legi, care cunoaşte aceste proiecte”.

„Este nevoie ca aceste proiecte să poată fi susţinute în continuare. Dincolo de interese politice de moment, aceste proiecte, m-aş bucura să înţelegeţi, vizează viitorul României”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Sunt un om de echipă, sunt în conducerea partidului şi, dacă propunerea va fi Ligia Deca, voi da votul bucuros cu două mâini pentru Ligia Deca”, a susţinut fostul ministru întrebat dacă va vota pentru numirea acesteia.

Conducerea PNL s-a reunit luni, pentru a discuta despre nominalizarea unui nou ministru al Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Potrivit unor surse liberale, citate de Agerpres, consilierul prezidenţial Ligia Deca este una dintre propuneri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri