Caută
Close this search box.

Submarinul nuclear rusesc Belgorod a fost localizat în Marea Barents

Submarinul nuclear rusesc Belgorod a fost localizat, potrivit unor imagini publicate de Naval News, în Marea Barents, la nord de Peninsula Kola din Rusia.

Submarinul transportă una dintre cele mai periculoase arme ale Kremlinului și dispariția sa de la baza din Marea Albă a provocat temeri privind un posibil test nuclear al lui Putin.

Submarinul Belgorod, imagini din satelit / Foto: navalnews.com

Belgorod K-329 este un submarin unic. Are aproximativ 178 de metri lungime, 15 metri lățime și o capacitate de 30.000 de tone. Acest lucru îl face de departe cel mai mare submarin construit oriunde în lume.

Potrivit TVR Info, este înarmat cu arma strategică unică, numită Poseidon, o dronă de 20 de ori mai mare decât o torpilă obișnuită, cu autonomie de 10.000 de kilometri.

Descrisă de Marina SUA drept o „torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie și arma nucleară”, combinată o rază de acțiune incredibilă cu o performanță greu de depășit.  Există îngrijorarea că, cu armele actuale, torpila Poseidon este efectiv de neoprit, odată lansată.

Submarinul a plecat de la Severodvinsk, în Marea Albă, în urmă cu câteva săptămâni, iar în 22 septembrie se afla în Marea Barents. Era încă acolo pe 27 septembrie. La ambele date a fost observat la suprafață. Acest lucru nu este neobișnuit pentru submarinele noi, notează Naval News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri