Caută
Close this search box.

Taiwanul afirmă că nu va da înapoi în privinţa suveranităţii sale şi nu va face un compromis asupra libertăţii şi democraţiei

Taiwanul nu va da înapoi în privinţa suveranităţii sale şi nu va face un compromis asupra libertăţii şi democraţiei, iar oamenii săi se opun în mod clar ideii Beijingului de a gestiona ”o ţară, două sisteme” în privinţa Taiwanului, a declarat duminică biroul prezidenţial al insulei autonome, transmite Reuters.

Declaraţia a venit la scurt timp după ce preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat într-un discurs la deschiderea Congresului Partidului Comunist de la Beijing că depinde de poporul chinez să rezolve problema Taiwanului şi că China nu va renunţa niciodată la utilizarea forţei asupra Taiwanului.

Menţinerea păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwan şi în regiune este responsabilitatea comună a ambelor părţi, iar întâlnirea pe câmpul de luptă nu este o opţiune, a spus biroul prezidenţial al Taiwanului, într-un comunicat.

Xi şi-a început discursul promovând apărarea de către partid a securităţii naţionale, menţinerea stabilităţii sociale, protejarea vieţilor oamenilor şi preluarea controlului asupra situaţiei din Hong Kong, zguiduit de proteste anti-guvernamentale în 2019.

Despre Taiwan, Xi a spus: ”Am dus cu determinare o luptă majoră împotriva separatismului şi interferenţelor, demonstrând determinarea noastră puternică şi abilitatea să protejăm suveranitatea statului şi integritatea teritorială şi să ne opunem independenţei Taiwanului”.

Delegaţii prezenţi au răspuns cu aplauze puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri