Caută
Close this search box.

Ucraina cere interzicerea în toată lumea a canalului rusesc RT, după ce un moderator a îndemnat la înecarea copiilor ucraineni

​Ucraina a catalogat duminică postul de televiziune RT (Russia Today), controlat de statul rus, ca instigator la genocid după ce un moderator a spus că copiii ucraineni care îi vedeau pe ruşi ca pe nişte ocupanţi sub Uniunea Sovietică ar fi trebuit să fie înecaţi, relatează Agerpres.

Într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, prezentatorul RT Anton Krasovski a spus că acei copii care criticau Rusia ar fi trebuit să fie „aruncaţi direct într-un râu cu curenţi puternici”.

Krasovski – un comentator pro-război la canalul de televiziune rusesc, care a fost sancţionat de Uniunea Europeană – comenta o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko despre momentul când a vizitat pentru prima oară Ucraina în anii 1980, când copiii i-au spus că ar trăi o viaţă mai bună dacă Moscova nu le-ar fi ocupat ţara.

„Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina” , a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa care trece prin Transcarpatia. „Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi!”, a spus el, adăugând:”Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi”, făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

Într-un scurt fragment al interviului care a fost distribuit pe social media, Krasovski a râs de rapoartele potrivit cărora soldaţii ruşi ar fi violat femei ucrainene vârstnice în timpul invaziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri