Caută
Close this search box.

USR va ataca Legile justiţiei la CCR

CCR

Uniunea Salvaţi România (USR) informează că va ataca la Curtea Constituţională cele trei legi ale justiţiei, pe care le consideră „sunt mult mai proaste decât cele din regimul Dragnea”.

„USR va ataca la CCR legile justiţiei promovate de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi susţinute de coaliţia de guvernare. Azi, în Plen, toţi senatorii USR au votat împotriva celor 3 legi.

USR a cerut, iniţial, scoaterea de pe ordinea de zi a dezbaterilor din Plen ale legilor justiţiei, reîntoarcerea lor la comisie şi prelungirea termenului de dezbatere până când autorităţile române vor primi punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia pe propunerile de modificare”, se arată într-un comunicat de presă al USR transmis luni Agerpres.

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a atras atenţia asupra faptului că în programul de guvernare este prevăzut angajamentul de a ţine cont de rapoartele organismelor europene în domeniul justiţiei.

„La pagina 129 a programului de guvernare regăsiţi angajamentul din domeniul justiţiei şi statului de drept unde „Guvernul propune continuarea şi îmbunătăţirea reformelor, cu luarea în considerare a rapoartelor organismelor europene – Comisia de la Veneţia, GRECO, MCV şi Raportul CE privind statul de drept’ şi nu o dată, ci de două ori”, a declarat Radu Mihail.

Potrivit USR, cererea senatorilor săi a fost respinsă la vot de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Totodată, preşedintele Comisiei de constituţionalitate din Senat, Simona Spătaru (USR), a arătat că modificările susţinute de către actuala coaliţie slăbesc sistemul de justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri