Caută
Close this search box.

VIDEO Ciucă: După ce legile justiţiei vor fi promulgate, putem avea un raport pozitiv pentru ridicarea MCV

nicolae ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că după ce Parlamentul va aproba noile legi ale justiţiei, acest lucru fiind aşteptat în cursul acestei luni, în luna noiembrie autorităţile de la Bucureşti se aşteaptă la un raport pozitiv pentru ridicarea MCV din partea Comisiei Europene.

El a fost întrebat când se aşteaptă ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie ridicat în cazul României, având în vedere că aceasta ar fi una din condiţiile cheie pentru intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen, relatează Agerpres.

„Mai întâi de toate trebuie ca legile justiţiei să fie adoptate în Parlament. Urmează ca în Senat, avem aici prezentă pe doamna preşedinte al Senatului. Săptămâna viitoare sperăm ca întreg procesul să fie finalizat. Avem această coordonare permanentă cu Comisia şi sunt convins că odată ce vom aproba şi vor fi promulgate legile justiţiei putem ca în luna noiembrie să avem un raport pozitiv pentru ridicarea MCV-ului”, a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă, după vizita efectuată la Platforma Industrială Dacia de la Mioveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri