Caută
Close this search box.

VIDEO Dr. Mihai Zamfir, la MagnaNews LIVE: ADHD la adult se tratează

Dr. Mihai Zamfir, medic primar psihiatrie, a declarat la MagnaNews LIVE că ADHD la adult se tratează. 

În majoritatea cazurilor, simptomele de ADHD sunt controlate aproape complet.

Procesul de diagnostic al ADHD la adult este unul complex și implică evaluarea în echipă, medic psihiatru și psiholog, a afirmat dr. Zamfir.

Ideal procesul începe cu o consultație inițială psihiatrie, în care se evaluează simptomele caracteristice pentru ADHD dar și pentru alte tulburări. Este important ca evaluarea să vizeze atât ADHD cât și alte tulburări mentale care pot produce simptomele ADHD. Asocierea altor tulburările mentale este regula la pacienții cu ADHD; în jur de 80% din pacienți au o altă tulburare mentală asociată și până la jumătate au două alte tulburări mentale asociate. În unele cazuri pot fi necesare și analize de sânge sau mai rar investigații de imagistică cerebrală pentru clarificarea diagnosticului„, declară medicul Mihai Zamfir.

Iată câteva dintre manifestările care te pot conduce către cabinetul de psihiatrie:

* Dificultăți de menținere a atenției pe perioade lungi, în activități cum ar fi uitatul la un film sau legate de profesie;
* Atenție scăzută la detalii, fapt ce generează greșeli frecvente în activitatea profesională;
* Ușor de distras de stimuli externi;
* Disfuncții executive: dificultăți în organizarea și planificarea activităților sau procrastinarea repetată;
* Hiperactivitate (mișcarea repetată a mâinilor, foșnit din degete, dificultatea de a sta așezat mai mult timp pe scaun);
* Nerăbdare, impulsivitate;
* Control dificil al emoțiilor, irascibilitate;
* Mind wandering: foarte multe gânduri diferite care se succed automat și sunt greu de controlat.

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) este o tulburare cronică care afectează milioane de copii și persistă adesea și la maturitate. Acesta include o serie de probleme combinate, care implica atenția, hiperactivitatea și comportamentul impulsiv.

MagnaNews LIVE, emisiune moderată și realizată de jurnalista Rodica Sărmaș Furnea, aduce în spațiul public oameni capabili să livreze publicului modele și judecăți de valoare. Emisiunea este o platformă de exprimare, menită să capteze atenția cu soluții concrete pentru societate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri