Caută
Close this search box.

VIDEO Incendiu masiv la Podul Kerci din Crimeea. O secțiune de pod s-a prăbușit în apă

​Vagoane-cisternă au luat foc pe podul Kerci din Crimeea, sâmbătă dimineața devreme, a anunțat agenția de știri de stat rusă RIA, în timp ce presa ucraineană scrie că e vorba de o explozie.

Traficul pe pod a fost suspendat. Presa ucraineană a relatat că o explozie a avut loc pe pod în jurul orei 6.00 dimineața.

Agenția Federală pentru Transport Maritim și Fluvial din Rusia a raportat că incendiul nu a afectat transportul maritim prin strâmtoarea Kerci.

„Potrivit informațiilor preliminare, un rezervor de combustibil a luat foc pe una dintre secțiunile podului din Crimeea”, a relatat RIA citând un oficial local.

În imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede o garnitură de tren în flăcări, dar și un sector prăbușit în secțiunea rutieră de lângă cea feroviară a podului.

Vladimir Putin a inaugurat podul în 2018, după ce Crimeea a fost anexată la Ucraina în 2014.

Podul Crimeii, numit și Podul Strâmtorii Kerci sau Podul Kerci, este o pereche de poduri paralele, unul rutier și unul feroviar, care traversează Strâmtoarea Kerci între Peninsula Taman din Krasnodar Krai, în Rusia continentală, și Peninsula Kerci din Crimeea.

Podul a fost construit de Rusia după ce aceasta a anexat Crimeea. Are are o lungime de 19 km, ceea ce îl face cel mai lung pod construit vreodată de Rusia, și cel mai lung pod din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri