Caută
Close this search box.

VIDEO O drezină improvizată e folosită la graniţa României cu Ucraina

drezină

Polițiștii români care păzesc frontiera alpină cu Ucraina, în zona Vișeu de Sus, au fost nevoiți să improvizeze un mijloc de transport, pentru a se putea deplasa pe calea ferată veche de un secol.

Drezina folosită în prezent de polițiștii de frontieră din nordul țării este în realitate o autospecială astfel modificată, încât să poată circula pe calea ferată forestieră. Ca să schimbe direcția de mers, conform Ziare.com, polițiștii coboară din drezină și întorc mașina manual pe șine.

Valea Vaserului din Munții Maramureșului nu este doar una dintre văile cele mai sălbatice din Carpaţi, ea este căminul ultimei căi ferate forestiere încă active din Europa, pe care polițiștii de frontieră o străbat cu drezina, un mijloc de transport util pentru terenul accidentat.

Este vorba despre Sectorul Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, județul Maramureș, care are în responsabilitate o parte din frontiera alpină cu Ucraina, exact pe culmile din Munţii Maramureşului, la o altitudine de aproximativ 1.900 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri