Caută
Close this search box.

VIDEO Televiziunile rusești susţin că ucrainenii îşi bombardează singuri clădirile, cu rachete care zboară direct în acestea

televiziunile ruseşti

Televiziunile rusești încearcă să explice lovirea unor clădiri de locuințe din Ucraina, de către forțele armate ale Moscovei, printr-o curiozitate tehnică a apărării antiaeriene a ucrainenilor.

„Propaganda ucraineană nu arată imagini cu lovirea infrastructurii critice, distribuind online doar consecințele exploziilor asupra unor străzi din orașe.

Dar, judecând după natura acestor pagube, ele nu au fost provocate de rachete de croazieră, ci de consecințele apărării antiaeriene, ce lucrează împotriva lor”, afirmă un reportaj difuzat de una dintre televiziunile de stat de la Moscova.

Acesta trece apoi la Alexei Leonkov, un expert militar rus, acesta afirmând că informația prezentată reprezintă o explicație complet credibilă.

„Am văzut în luna martie, mai devreme, în cursul acestui an, când loveam ținte militare din Kiev și apărarea antiaeriană care proteja Kievul încerca să ne doboare rachetele, iar rachetele lor [antiaeriene] zburau direct în clădiri”, spune el.

Leonkov afirmă apoi că acest lucru s-ar datora unei curiozități tehnice a rachetelor antiaeriene care nu ar reacționa suficient de rapid la rachetele de croazieră lansate de ruși.

„Mai mult, rachetele de croazieră nu zboară de-a lungul unei traiectorii balistice. Ele manevrează, pentru a-și fixa ținta în partea finală a zborului lor”, mai susține acesta, după care reportajul arată cum o rachetă rusească lovește o termocentrală din Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri