Caută
Close this search box.

ANI susţine că Clotilde Armand nu a cerut niciodată acces la dosar

clotilde armand

Au apărut precizări ale ANI, în Cazul Clotilde Armand. Agenţia susţine că, ăn afara indemnizaţiei legale, de 25%, pentru primarii care implementează proiecte pe fonduri UE, primarul Sectorului 1 şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%, fiind manager de proiect.

ANI mai afirmă că Clotilde Armand nu ar fi cerut niciodată acces la dosarul său.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) combate argumentele primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, acuzată de conflict de interese şi de incompatibilitate după ce s-a desemnat singură manager al unui proiect pe fonduri europene, calitate în care a semnat decizii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine, ceea ce a determinat sesizarea Parchetului.

ANI precizează că, distinct de faptul că indemnizaţiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%, Clotilde Armand ” şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcţia de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă”.

De asemenea, ANI respinge şi acuzaţiile primarului Sectorului 1, potrivit cărora i s-a refuzat accesul la dosar, susţinând că a existat comunicare cu aceasta şi că, pe toata durata activităţii de evaluare,,nu a solicitat accesul la dosar sau prezenţa la sediul ANI, informează News.ro.

”În cauza mediatizată prin comunicatul remis opiniei publice ieri, 7 noiembrie, Agenţia Naţională de Integritate a reţinut încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, precum şi existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în cazul Primarului Sectorului 1 al Mun. Bucureşti, Armand Clotilde Marie Brigitte.

În acest caz, Agenţia a reţinut starea de incompatibilitate precum şi existenţa conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispoziţiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie””, subliniază ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri