Caută
Close this search box.

Femeia care a pus bomba la Istanbul este o siriană, recunoaşte că a acţionat din ordinul PKK

Tânăra femeie arestată şi acuzată de plasarea bombei care a ucis şase oameni, la Istanbul, este de naţionalitate siriană şi şi-a recunoscut faptele, anunţă poliţia turcă, scrie presa locală.

Poliţia turcă susţine că femeia a acţionat din ordinul Partidului Municotrilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la Kobane, în nord-estul Siriei, relatează AFP, via News.ro.

Tânăra a fost arestată împreună cu mai mulţi alţi suspecţi într-un apartament la Kucukcekmece, la periferia Istanbulului. Potrivit ministrului turc de Interne, Süleyman Soylu, suspecta se pregătea să fugă în Grecia.

Süleyman Soylu, care s-a dus din nou la locul carnagiului, a anunţat că numărul persoanelor arestate a crescut la 46, la o zi după acest atentat pe strada Istiklal, una dintre cele mai frecvengtate artere din Istanbul, comis duminică după-amiaza.

”Operaţiunile continuă” în vederea arestării altor suspecţi, a anunţat Süleyman Soylu. ”Ei au vrut să ne transmită un mesaj. Noi l-am primit şi îi vom răspunde în cel mai ferm mod posibil”, a ameninţat el.

O explozie puternică, cu întârziere, a avut loc duminică în capitala economică a Turciei. Cel puţin şase persiane au fost ucise, iar alte 81 au fost rănite. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un atentat josnic.

Atacul nu a fost revendicat, însă regimul lui Erdogan a arătat imediat cu degetul PKK, pe care îl consideră o organizaţie teroristă.

Mulţimea era extrem de numeroasă pe stradă la momentul exploziei, care a provocat flăcări înalte, a fost auzită de deaprte şi a provocat panică.

Toţi cei şase morţi sunt cetăţeni turci – inclusiv o fată în vârstă de trei ani şi una în vârstă de 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri