Caută
Close this search box.

Jumătate dintre români se tem că nu își vor putea încălzi locuința

58% dintre români declară că le va fi foarte greu să achite facturile pentru utilități, în iarna care urmează. 50% sunt îngrijorați că nu vor reuși să încălzească locuința, conform unui studiu Reveal Marketing Research.

Soluțiile pe care românii le iau în calcul pentru sezonul rece sunt reducerea consumului produselor neesențiale (50%), reducerea consumului de energie electrică (48%) și apelarea la îmbrăcăminte groasă în casă (42%).

Peste jumătate (53%) dintre românii care beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinței, oferit de stat, declară că acesta este insuficient, pentru acoperirea cheltuielilor cu utilitățile.

Într-un context marcat de inflație, criză energetică și, inevitabil, scumpiri, Reveal Marketing Research a realizat un studiu reprezentativ la nivel național, pentru a afla cum se pregătesc românii pentru sezonul rece care bate la ușă.

Creşterea preţurilor este cea mai mare îngrijorare a românilor, la acest sfârșit de an

Scumpirile îi îngrijorează pe români mai mult decât alte neliniști din cadrul societății. 40% dintre români declară că valoarea facturii pentru energia electrică sau gazele naturale este cel mai mare motiv de neliniște pentru perioada următoare, iar 25% se declară îngijorați de creșterea prețurilor, pentru articolele de bază.

Pe de altă parte, doar 13% dintre respondenți se declară îngrijorați de extinderea conflictului de la granițele României, 10% de nivelul corupției din țară, iar cei mai puțini, 5%, mai sunt îngrijorați de un nou val al pandemiei Covid-19.

studiul complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri