Caută
Close this search box.

PNL dă asigurări că vor exista destui bani la buget pentru creşterea pensiilor

ionuţ stroe

Este cert va exista spaţiu bugetar pentru majorarea pensiilor, astfel ca pensiile să acopere pierderea puterii de cumpărare, generate de inflaţia înregistrată în ultimele luni, spune Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

”Cu siguranţă va exista spaţiu bugetar şi pentru pensii, ţinta de 15 procente, care e în directă relaţie cu rata inflaţiei, probabil că va fi una suficientă pentru a acoperi parte din pierderea puterii de cumpărare a pensionarilor, rezultate urmare a creşterii inflaţiei. Vom traversa împreună, în mod responsabil, toată această perioadă foarte, foarte grea”, a afirmat Ionuţ Stroe, într-o emisiune la Antena 3, informează News.ro.

PNL a propus săptămâna aceasta, prin vocea premierului Nicolae Ciucă, o majorare de 15% a pensiilor, dacă bugetul va permite acest lucru.

”Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim soluţia prin care să acoperim creşterea inflaţiei, care e de peste 15%. Dacă bugetul va permite, propunerea PNL este de 15%”, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că 15% – 16% este procentul corect, cu care trebuie mers în anul 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri