Caută
Close this search box.

Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete, în estul Ucrainei

rusia

Rusia şi-a intensificat atacurile, în estul Ucrainei, folosind cu precădere sisteme de rachete cu lansare multiplă, în special în Regiunea Doneţk, a anunţat armata ucraineană, potrivit CNN.

Statul Major al armatei ucrainene a anunţat că au fost înregistrate 80 de astfel de atacuri numai miercuri, în timp ce ieri „inamicul a efectuat patru atacuri cu rachete şi 28 de atacuri aeriene şi a tras de peste 45 de ori, cu lansatoarele multiple”.

Joi, generalul-locotenent Valeri Zalujni, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, i-a spus generalului NATO Christopher Cavoli, comandantul suprem al NATO în Europa, că inamicul şi-a triplat intensitatea ostilităţilor, în anumite zone ale frontului, cu până la 80 de atacuri zilnice.

Zalujni a precizat însă că trupele ucrainene îşi menţin liniile de apărare.

Statul Major General a declarat că zonele recent eliberate din regiunile Harkov şi Luhansk sunt supuse tirurilor de artilerie şi mortiere, iar liniile de front din jurul oraşului Bahmut, din Doneţk, sunt de asemenea active.

Tiruri de artilerie şi mortiere au vizat peste 25 de aşezări, de-a lungul liniilor de front din sud, a precizat Statul Major General.

Statul Major General al armatei ucrainene spune de asemenea că a depistat „o mişcare intensificată de camioane şi maşini, pe drumurile din Regiunea Herson”, care ar fi încărcate cu bunuri furate.

Jafuri semnificative au loc în Berislav şi în aşezările din apropiere, inclusiv la întreprinderile de întreţinere a reţelei electrice, susţine armata ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri