Caută
Close this search box.

Soluții inovatoare pentru îngrijirea tenului. Un produs al cercetării românești: Colladerma

În acest articol vă supunem atenţiei „Concept Colladerma”, una dintre priorităţile semnate SANIMED.                

După o documentare minuţioasă, urmată de studii și activității de cercetare-dezvoltare întreprinse de o întreagă echipă de specialiști din cadrul Platformei Industriale și de Cercetare în Biotehnologii Avansate SANIMED, au fost obținute, după anul 2015, soluții inovatoare pentru îngrijirea tenului, coroborate cu rezultate privind prevenirea unor patologii specifice acțiunii factorilor poluanți.

Produsele obținute de cercetători în laboratoarele de la Călugăreni, proiect inițiat de către antreprenorul Cătălin Hideg, s-au adresat unor categorii de vârstă de ordinul 35+. De altfel, activitatea de cercetare științifică desfășurată pe platforma industrială Călugăreni a avut în vedere și obiective de domeniul „anti-aging claim”, venind astfel în întâmpinarea unor directive de acțiune inițiate la nivel internațional și acceptate ca atare în cadrul comunității științifice, cu precădere în domeniul cosmeticelor și al produselor nutraceutice.

De la bun început, activitatea de cercetare din laboratoarele SANIMED-Călugăreni a urmărit punerea la punct a unor metode și obținerea unor produse care să conducă la instalarea unui efect ferm de întinerire/refacere locală a pielii, manifestat și printr-o sporire a luminozității tenului, pe măsură ce se realiza stimularea regenerării celulare atât la nivelul dermei cât și al epidermei.

Odată cu aceasta, specialiștii SANIMED-Călugăreni au încercat să pună la punct tratamente antiinflamatorii, mai ales în ce privește emolierea pielii și prin aceasta, favorizarea unor procese metabolice la nivel celular. Ca urmare a tuturor acestor cercetări de laborator, din punct de vedere științific s-a realizat un concept integrator de acțiune în materie de tratament medical și înfrumusețare, iar din punct de vedere comercial s-au propus noi formule cosmetice în care SANIMED-Călugăreni a inclus o serie de ingrediente cu totul noi, precum și recipiente ecologice, estetice, toate acestea fiind prezentate pe piață sub forma unei casete unice de produse, însoțită de o documentație detaliată privind modul de administrare în cazul pacienților sau al persoanelor doritoare să beneficieze de o cură de înfrumusețare.

Pentru a se ajunge la aceste rezultate s-au realizat investiții serioase de către antreprenorul Cătălin Hideg, în echipamente de laborator, tehnologie de fabricație și evident, în ceea ce privește angajarea personalului de specialitate, precum și recrutarea de personal tânăr, apt de a fi inclus în cadrul unui program continuu de instruire și specializare la locul de muncă. Prin urmare, Conceptul Colladerma a fost lansat și promovat cu mari eforturi umane, tehnologice și financiare de către Compania Sanimed International Impex S.R.L., fiind totodată produsul unei activități de cercetare, cât și al unei inițiative private de afaceri.

Pentru a realiza produse medicale/cosmetice capabile de efecte mult mai bune și mai rapide, specialiștii de la Sanimed-Călugăreni au elaborat un concept propriu privind regenerarea celulară și înfrumusețarea, stabilind astfel un număr de nu mai puțin de șapte mijloace naturale de tratament:

1. întrebuințarea biopeptidelor preparate din colagenul marin hidrolizat;

2. întrebuințarea apei ultrapure;

3. aplicarea unui set de compuși fiziologic activi;

4. utilizarea unor ingrediente cosmetice și a adjuvanților de origine naturală;

5. introducerea în rețete a apelor florale și a uleiurilor organice prețioase;

6. eliminarea completă a oricăror componente toxice;

7. utilizarea masivă a unor precursori extrași, rafinați sau produși exclusiv prin biotehnologii.

Acest concept unic în România se referă la un buchet de produse cosmetice în care sunt integrate aspecte cum ar fi înfrumusețarea (prin aplicarea principiului beauty from inside). Modul de prezentare a căutat să ofere un kit complet pentru tratament și înfrumusețare, dar bazându-se pe efecte medicale consistente, iar nu doar retușuri de suprafață („cosmetizări”).

Astfel, specialiștii SANIMED-Călugăreni au pus la punct nu numai un program de tratament medical bine statuat științific, ci și un adevărat Ritual de Înfrumusețare, toate acestea formând împreună Conceptul Colladerma. Conceptul, ca de altfel metoda de tratament și produsele utilizate, sunt unice în mediul medical și de afaceri românesc, neexistând până în anul 2016 alte oferte similare în România sau altfel de activități de cercetare-dezvoltare capabile să conducă la obținerea unor produse similare.

„Conceptul Colladerma” a fost creat încă din anul 2015 în scopul de a integra acțiunile de tratament cu acelea cosmetice, în cadrul unui kit complet destinat îngrijirii și înfrumusețării.

Kitul conține 8 produse cu rol diferit, dar cu acțiune integrată. Astfel, celor opt produse diferite le corespund opt etape de acțiune cu rol distinct, dar integrat în cadrul aceluiași efect final.

Într-o primă etapă se recurge, potrivit tratamentului pus la punct de către specialiștii de la Sanimed-Călugăreni, la curățarea cu Apă Micelară.

Corespunzător primei etape de tratament s-a pus la punct un produs format în principal din collagen AC Marine PF, Acid Lipo-Hialuronic, Vitamina E și un amestec de ape florale și o serie de uleiuri organice eco-certificate. Printre ingrediente se pot enumera: Coco-caprilat, ulei Oenothera Biennis, ulei Sesamum Indicum, ulei Oryza Sativa, Tocopherol, Aloe, Acid Lactic, Acid Glicolic copolimer, palmitoil heptapeptide-27, palmitoil oligopeptide-78, palmitoil octapeptide-24 și altele. În prima etapă a tratamentului s-a prevăzut spălarea și pregătirea tenului pentru etapele următoare de acțiune. În acest scop este întrebuințată Apă Micelară Bifazică având rolul de demachiant și de emolient. Această apă micelară produce efectul de suplimentare a cantității de Acid Hialuronic din piele, printr-un aport direct, dar și prin stimularea biosintezei in situ. Pentru obținerea efectului scontat este necesar ca pacientul să agite bine produsul și apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante să aplice apa micelară pe ten, pe gene, pleoape și buze, până la obținerea efectului de demachiere completă.

În etapa a doua se va trece la aplicarea unei loțiuni tonice în vederea neutralizării, revitalizării și tonifierii tenului. Această Apă Tonică este destinată în principal reglării nivelului de sebum și a pH-ului pielii, produsul conținând și collagen AC Marine PF, Acid Hialuronic, ape florale, glicerină, Propanediol, Pentilen Glicol, extracte de rădăcină de Curculigo Orchioides, extract de Enteromorpha Compressa, extract de Silybum Marianum, extract de Ocimum Sanctum și altele. Acest produs nr. 2 va fi aplicat tot cu ajutorul unei dischete demachiante, pe pielea feței și a gâtului.

În a treia etapă de tratament se trece la exfoliere prin aplicarea unui produs de Biogomaj. Acest produs are efect exfoliant și enzimatic, cu rolul de a înlătura celulele moarte din cadrul epidermei, pentru a se obține îmbunătățirea oxigenării celulare, o creștere a capacității de absorbție a ingredientelor benefice. Acest al treilea produs din cadrul kit-ului conține printre altele Collagen AC Marine PF, Vitamina E, CelluloscrubTM, Diatomit TM, Acid Lipo-Hialuronic și ape florale organice eco-certificate, având și ingrediente precum Acetat Celuloză, Glicerină, Alcool Cetaril, Pentilen Glicol, Pantenol, Apă din extract de mentă, Hialuronat de Sodiu și altele. Potrivit celor stabilite de specialiștii de la Sanimed-Călugăreni, în a treia etapă de tratament este necesară aplicarea produsului pe piele și realizarea unui ușor masaj prin mișcări circulare.

În a patra etapă a tratamentului, se trece la acțiunea anti-rid și promovarea regenerării celulare. Acest produs are rolul de a estompa liniile fine, atacând mai ales ridurile și cearcănele, printr-o stimulare a regenerării celulare a pielii. Amestecul respectiv a fost special conceput pentru îngrijirea epidermei perioculare, în sensul de a asigura o descuamare controlată a epidermei prin aplicarea efectului keratolitic. Pentru aceasta în rețetă s-au introdus alături de Collagen și alte substanțe cu rol specific, alături de vitamine și ape florale, Propanediol, Trigliceride, Glicerină și o multitudine de extracte naturale. Pentru obținerea efectelor scontate, acest amestec trebuie să fie aplicat dimineața și seara, pe zona de contur a ochilor și pe pleoape.

În cadrul celei de-a 5-a etape de tratament, se trece la revitalizarea celulară și întinerirea pielii. Și de această dată amestecul întrebuințat conține Collagen, alături de alte substanțe cu rol medical, plus extracte de plante, uleiuri naturale etc. Deja în această etapă tratamentul produce efecte profunde, fiind necesară respectarea cât mai bună a indicațiilor de realizare a tratamentului și mai ales, respectarea contraindicațiilor prevăzute de specialiștii de la Sanimed-Călugăreni.

În etapa a 6-a a tratamentului se trece la regenerarea pielii. În această etapă se recurge la aplicarea unei așa-numite bio-măști. Aceasta urmează să asigure o hidratare uniformă a pielii după ce în prealabil s-a realizat corect exfolierea straturilor moarte. Un alt efect ar fi acela de calmare și regenerare instantanee a suprafeței epidermei, conferind tenului într-un interval de timp foarte scurt o anumită suplețe și catifelare. Prin toate componentele sale active, această mască va contribui la o raapidă reducere a ridurilor, recăpătarea fermității și elasticității pielii, alături de efectul antiinflamator indus de substanțele active. Substanța din care este realizată bio-masca se bazează pe nu mai puțin de 6 componente active alături de Collagen și un complex de vitamine, ape florale și uleiuri organice eco-certificate. Pe lângă acestea, întâlnim în diverse proporții și alte ingrediente precum Glicerină, Propanediol, Lecitină, Acid Lactic și Acid Glicolic copolimer, Palmitoil heptapeptide-27, Palmitoil oligopeptide-78, Palmitoil octapeptide-24, Hialuronat de Sodiu, precum și o largă gamă de extracte din diverse plante.

Etapei a 7-a de tratament îi corespunde acțiunea de întreținere și conferire a luminozității tenului. Este avută în vedere redarea vitalității celulelor și sunt astfel combătute principalele semne vizibile ale îmbătrânirii premature a pielii, prin aplicarea unor procese naturale de regenerare celulară. Pentru aceasta, specialiștii de la Sanimed-Călugăreni au proiectat și fabricat o așa-numită „Cremă de Zi”. Aceasta se aplică de regulă dimineața în scopul de a proteja tenul pe tot parcursul zilei față de acțiunea nocivă a radiațiilor UVA, UVB, precum și de întreaga gamă a efectelor nocive produse de poluare. Astfel de efecte sunt obținute printr-o neutralizare a radicalilor liberi, produși secundari naturali ai metabolismului celular, care produc efecte de degradare a pielii. Crema de Zi fabricată de Sanimed-Călugăreni conține nelipsitul Collagen AC Marine PF, alături de alți 6 compuși esențiali, la care se adaugă un complex de vitamine, ape florale și uleiuri organice eco-certificate. Pe lângă aceste componente active principale, mai avem și ingrediente precum: Glicerină, Panthenol, Sodiu Ascorbil Fosfat, Sorbitol, Lecitină, Acid Lactic, Acid Glicolic copolimer, Palmitoil tetrapeptide-50, Palmitat Heptapeptide-15, Palmitoil heptapeptide-27, Palmitoil oligopeptide-78, Palmitoil octapeptide-24, Tocoferol, Propanediol, precum și o largă gamă de extracte naturale.

Etapa a 8-a a tratamentului, prin care se și încheie procedura, se referă la întreținerea de noapte și revitalizarea pielii cu ajutorul Cremei de Noapte. O astfel de Cremă de Noapte constituie o formulă cosmetică nutritivă menită să asigure regenerarea și hidratarea intensă a pielii pe întreaga durată a nopții, estomparea ridurilor fine, catifelarea și revigorarea tenului, contribuind delicat și eficace la modelarea microarhitecturii epidermale. Această Cremă de Noapte, alături de Collagen mai conține alte 4 substanțe active principale, la care se adaugă un complex de vitamince, ape florale și uleiuri organice eco-certificate, plus ingrediente secundare cum ar fi Propanediol, Glicerină, Alcool Cetearil, fitosteroizi, Sorbitol, Lecitină, Sodiu Ascorbil Fosfat, Acid Lactic, Acid Glicolic copolimer, Palmitoil tetrapeptide-50, Palmitat heptapeptide-15, alături de o multitudine de extracte naturale și uleiuri organice.

Realizările deosebite ale activității de cercetare aplicativă au fost susținute de către antreprenorul Cătălin Hideg.

Realizarea unui institut privat de cercetare, investițiile demarate prin fonduri europene, acumularea în cadrul acestei inițiative a unui important număr de specialiști, eforturile destinate recrutării și calificării personalului – iată doar câteva dintre activităţile care s-au derulat în cadrul Sanimed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri