Caută
Close this search box.

VIDEO Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, păcălit de hackerii ruşi

Andrzej Duda

Președintele polonez, Andrzej Duda, a fost păcălit telefonic de hackeri ruşi, care s-au dat drept omologul său francez, Emmanuel Macron.

Totul s-a petrecut în noaptea exploziei provocate de o rachetă căzută în Polonia. Discuția a durat peste șapte minute, timp în care președintele polonez a spus care sunt ipotezele despre căderea rachetei, iar „Emmanuel” i-a pus mai multe întrebări.

Totul s-a dovedit însă o farsă, ai cărei autori au fost comedianții ruși Vovan şi Lexus. Este pentru a doua oară în ultimii doi ani când președintele Poloniei cade victima acestora, conform Reuters.

În 15 noiembrie, în timpul unor atacuri masive lansate de ruși, în Ucraina, două persoane au murit într-o explozie produsă după ce o rachetă a căzut în satul polonez Przewodowo, aflat la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.

După incident, președintele Poloniei a fost anunțat că a fost sunat de către Emmanuel Macron și i-a fost făcută legătura.

„Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent. Nu vreau să am război cu Rusia și credeți-mă, sunt foarte atent, foarte atent”, spune Duda, în timpul discuției telefonice.

Convorbirea a durat peste șapte minute, timp în care „Emmanuel” i-a pus mai multe întrebări lui Duda, care a expus ipotezele sale despre căderea rachetei.

Totul s-a dovedit însă o farsă, ai cărei autori au fost comedianții ruși Vovan şi Lexus, care au postat pe canalul lor de YouTube întreaga conversație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri