Caută
Close this search box.

Zelenski le cere primarilor francezi să ajute Ucraina pentru a supravieţui iernii

zelenski

Volodimir Zelenski a lansat un apel marţi primarilor francezi să furnizeze ajutor ţării sale pentru a împiedica Rusia să utilizeze frigul acestei ierni „drept armă de distrugere în masă” într-un mesaj difuzat la congresul Asociaţiei primarilor din Franţa (AMF) la Paris, potrivit AFP.

„Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă”, a afirmat preşedintele ucrainean într-un mesaj video difuzat în cursul unui omagiu adus Ucrainei de AMF, cu ocazia congresului său la care a participat şi o delegaţie de aleşi ucraineni.

„Pentru a supravieţui acestei ierni şi a nu permite Rusiei să transforme frigul în instrument al terorii şi al supunerii avem nevoie de multe lucruri”, a explicat Zelenski, menţionând în special „generatoare de diferite capacităţi”, ajutoare pentru deminare şi material pentru pompieri, salvatori şi medici”.

„Vă solicit să fiţi foarte concreţi în ajutor şi să susţineţi împotriva terorismului oraşele şi comunităţile noastre”, a adăugat el.

Preşedintele AMF, David Lisnard (membru al partidului Republicanii, de dreapta), care s-a deplasat în Ucraina în săptămânile ce au urmat începutului ofensivei ruse, a invitat mai mulţi aleşi ucraineni la congresul asociaţiei sale pentru a le exprima „admiraţia noastră, solidaritatea şi sprijinul nostru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri