Caută
Close this search box.

Directorul agenției spațiale ruse laudă echipa americană de pe ISS

iss

Directorul agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, Iuri Borisov, a salutat, marţi, solidaritatea de care a dat dovadă partea americană în timpul recentei creşteri a temperaturilor la bordul unui vehicul conectat la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după o scurgere accidentală.

„Salutăm toată echipa americană, s-au comportat foarte demn în această situaţie şi ne-au întins o mână pentru a ne ajuta. Însă eu sper că vom rezolva problema prin propriile mijloace”, a declarat Iuri Borisov într-o discuţie cu cei trei cosmonauţi ruşi prezenţi la bordul ISS – Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin şi Anna Kikina.

„Sper că acest mic incident care s-a produs la sistemul de reglare a temperaturii, în capsula Soyuz MS-22, nu a avut vreun efect asupra moralului vostru şi capacităţii voastre de a vă păstra sângele rece.  (…) Aţi dat un exemplu lumii întregi despre felul în care trebuie să lucrezi în condiţiile cele mai îngrozitoare şi mai dificile. Sper că mulţi dintre politicieni vor învăţa o lecţie”, a adăugat Iuri Borisov, citat de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri