Caută
Close this search box.

Horaţiu Moldovan: Am restartat programul de transplant cardiac la nivelul Bucureştiului

Profesorul Horaţiu Moldovan, şeful Secţiei Clinice de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a declarat, după un bilanţ al realizărilor din 2022, că a restartat programul de transplant cardiac la nivelul Bucureştiului.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti am realizat împreună cu colegii mei din Clinica de Chirurgie Cardiovasculara a UMF Carol Davila aproximativ 500 de intervenţii chirurgicale cardiovasculare si proceduri endovasculare şi cardiostructurale, acoperind toatî paleta susţinuta de programele naţionale finanţate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Activităţi Prioritare finanţate de Ministerul Sănătăţii.
Am restartat programul de transplant cardiac la nivelul Bucureştiului„, ne-a declarat prof.dr. Horaţiu Moldovan.

Structura Secţiei Clinice de Chirurgie Cardiovasculară s-a mărit cu un număr de 14 paturi, cu înfiinţarea unui compartiment clinic de chirurgie vasculară şi endovasculară şi un compartiment de transplant şi asistare ventriculară mecanică. De asemenea a fost îmbunătăţită dotarea cu echipamente a blocului operator, compartimentului ATI şi a secţiei, prin finanţare directă de la Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri