Caută
Close this search box.

Papa Francisc împlinește 86 de ani: Pacea, cadoul pe care şi-l doreşte

papa francisc

Jorge Mario Bergoglio s-a născut la 17 decembrie 1936, în Buenos Aires. Papa Francisc se află în această funcție de 10 ani.

Întrebat ce cadou ar cere de Crăciun, Suveranul Pontif a răspuns: „Pacea mondială. Câte războaie sunt în lume! Cel din Ucraina ne atinge cel mai îndeaproape, dar gândiți-vă, de asemenea, la Myanmar, Yemen, Siria, unde există lupte de 13 ani…”.

Papa Francisc spune că nu are nicio intenție de a încetini ritmul de muncă: „Se guvernează cu capul, nu cu genunchiul”.

În ultima perioadă Suveranul Pontif a avut probleme la un genunchi care îi limitează foarte mult capacitatea de mișcare, iar durerea s-a accentuat în primăvară. „Pot să merg, decizia de a nu mă opera s-a dovedit a fi corectă”, comentează acum Papa într-un interviu acordat cotidianului spaniol ABC, citat de RFI.

Suveranul Pontif a prezentat, de ziua sa, un semn special de recunoștință pentru trei persoane care, în situații de viață foarte diferite, trăiesc caritatea față de cei mai săraci dintre săraci.

Este vorba despre părintele Hanna Jallouf, un franciscan care îi ajută pe cei săraci din Siria, într-o perioadă de război continuu și devastator, despre Gian Piero, cunoscut sub numele de Wué, un om al străzii care în fiecare zi alocă o parte din ofrandele colectate pentru a ajuta persoanele mai sărace decât el, și despre Silvano Pedrollo, un industriaș din Verona, care folosește o parte considerabilă din profiturile companiei sale pentru a asista și a ajuta persoanele cele mai sărace din diferite națiuni din Africa, India și America Latină, construind școli, fântâni și centre de sănătate, relatează Repubblica.

În interviul acordat Abc, Papa Francisc spune că cel mai dificil lucru în a fi Papă este „să nu poți merge pe străzi, să nu poți ieși în oraș. În Buenos Aires am fost foarte liber. Am folosit transportul în comun, mi-a plăcut să văd cum se deplasează oamenii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri