Caută
Close this search box.

Prigojin, „Bucătarul lui Putin”, îl subminează pe Vladimir Putin

bucătarul lui putin

Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, a încercat în această săptămână să-i încalce autoritatea președintelui rus.

El l-a pus într-o lumină defavorabilă, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o vizită surpriză în Bahmut, despre care a spus că este „punctul cel mai fierbinte de pe toată linia frontului”.

În orașul situat la întretăierea unor căi de legătură importante între regiunile Harkov, Donețk și Lugansk se dau lupte grele, iar forțele ruse sunt conduse de membri ai Grupului Wagner.

Potrivit ISW, Prigojin a postat o serie de înregistrări video în care a susținut că s-a dus în apropiere de Bahmut pentru a discuta cu Zelenski despre controlul teritoriilor din zonă, o subminare, probabil neintenționată, a lui Vladimir Putin, relatează Newsweek.

În înregistrările postate pe Twitter, Prigojin apare îmbrăcat în ținută militară, așa cum Zelenski s-a prezentat din prima zi a războiului, și vorbește de pe poziția unui lider de război care își vizitează trupele, imagine pe care Putin nu a adoptat-o până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri