Caută
Close this search box.

Romgaz și Socar au semnat primul contract pentru livrarea de gaze naturale azere, în România

socar

Romgaz, în numele statului român, și Socar Trading, filiala româneascăă a companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaijan, au semnat astăzi primul contract individual, pentru livrarea de gaze naturale azere în România.

Contractul individual permite livrări planificate de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2023, prin Coridorul Sudic, utilizând capacitățile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum și ale sistemelor de transport ale Bulgariei și României.

Contractul are la baza un acord-cadru, încheiat recent de cele două companii, pe termen nelimitat.

Prin semnarea acestui contract, se asigură posibilitatea accesării unor cantități de gaze naturale azere, pentru acoperirea potențialelor nevoi de consum cu gaze naturale din import, conform Financial Intelligence.

Contractul deservește astfel obiectivele strategice de siguranță, în aprovizionarea cu gaze naturale, și de diversificare a surselor.

Acordul cadru privind livrarea de gaze naturale azere, cât și acest prim contract individual, reprezintă rezultatul unei excelente colaborări dintre SNGN Romgaz SA și compania Socar, inițiată încă de la începutul acestui an și oficializată prin semnarea unui Memorandum de Înțelegere, în iunie.

Părțile își propun continuarea relațiilor de cooperare și perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piața din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri