Caută
Close this search box.

Şoc în fotbal. Suma astronomică oferită de FIFA câştigătoarei din Qatar

Câştigătoarea campionatului mondial de fotbal va primi de la FIFA suma colosală de aproximativ 40 de milioane de euro, în vreme ce locul al doilea va fi remunerat cu o sumă de cel puţin 28 de milioane de euro.

Totodată, cele două finaliste, Argentina şi Franţa, vor mai primi de la FIFA o indemnizaţie de încã 1,4 milioane de euro pentru a acoperi costurile cu pregătirea turneului.

La precedentul campionat mondial de fotbal, care s-a derulat în anul 2018 în Rusia, FIFA a acordat echipei cîştigătoare, Franţa, o primă de 32,5 milioane de euro.

Pentru echipele care vor juca “finala mică” FIFA va acorda o primă totală de aproximativ 50 de milioane de euro. Astfel, locul al treilea va primi o sumă de circa 24 de milioane de euro, în vreme ce echipa clasată pe locul al patrulea va fi recompensată cu aproximativ 26 de milioane de euro.

Deja, Federaţia Franceză de Fotbal a anunţat că potrivit acordului încheiat cu jucătorii, un procent de 30% din suma ofertă de FIFA va fi repartizată echitabil între jucători şi cei patru membri ai staff-ului tehnic, fiecare persoană urmând să încaseze circa 381.000 de euro în cazul câştigării titlului.

De subliniat că după calificarea în cea de-a doua finală consecutivă de Cupa Mondială, Federaţia Franceză de Fotbal şi-a invitat toţi salariaţii să asiste la partida cu Argentina, programată duminică seara pe stadionul Lusail din Qatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri