Caută
Close this search box.

Ucraina se teme de un atac al Rusiei în noaptea de Revelion

ucraina

Ucraina crede că Rusia se pregătește să continue atacurile asupra sistemului energetic al țării, potrivit premierului Denis Şmihal.

Acesta a subliniat că țara sa este „în stare zilnică de pregătire pentru noi bombardamente masive. Se poate întâmpla oricând: astăzi, mâine sau chiar în noaptea de Revelion.

Inamicul caută nu numai să dezactiveze o altă substație sau linie electrică. El urmărește în primul rând să semene frică și panică. Dar nu va reuși. Credem în noi înșine, în armata noastră, în inginerii noștri de sistem, în partenerii noștri”, conform mai multor surse conexate de CNN.

Între timp, numărul de întreruperi în Ucraina scade, pe măsură ce mai multe părți ale rețelei electrice sunt restabilite și consumul este redus, datorită condițiilor meteorologice favorabile, a declarat premierul ucrainean.

În cazul în care nu există bombardamente rusești, sărbătoarea de Anul Nou va trece fără opriri de urgență, a spus Şmihal, în timpul unei reuniuni a cabinetului de la Kiev, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri