Caută
Close this search box.

VIDEO George Enescu are piaţă în Paris

„George Enescu are piață în Paris. Sunt foarte fericit că am participat la inaugurarea acestui loc al memoriei pentru marele compozitor român, intr-o zi frumoasă si friguroasă de iarnă, cu ocazia vizitei Prim ministrului Nicolae Ciucă”, a scris pe pagina sa de facebook, Luca Niculescu, fostul ambasador al României în Franţa, în prezent secretar de stat în cadrul MAE.

Scuarul e situat într-o zonă plină de viață, la intersecția străzilor Turgot, Condorcet si Marguerite de Rochechouart, în arondismentul al 9-lea, pe care Enescu l-a cunoscut atât de bine.

La eveniment a participat premierul României, Nicolae Ciucă.

„Sunt deosebit de onorat să particip astăzi la inaugurarea Pieței George Enescu. În arondismentul 9, unde i-a plăcut atât de mult să trăiască și să creeze ilustrul nostru compozitor George Enescu”, a declarat premierul României.

M-am bucurat să îî revăd și pe viceprimarii Laurence Patrice, Arnaud Ngatcha, ca și pe primarul arondismentului, doamna Delphine Burkli, cu care, alături de colegii de la Ambasadă, am ”complotat” luni bune până să găsim un loc așa de bine situat in amintirea unui compozitor de geniu„, a mai scris Luca Niculescu.

La -2 °C, violonista Sarah Nemțanu a interpretat „Impressions d’enfance, oeuvre pour violon et piano de Georges Enesco”.

 

George Enescu s-a născut la 7/19 august 1881, în comuna Liveni, în judeţul Botoşani, localitate care astăzi îi poartă numele. Este considerat cel mai mare muzician al României.

George Enescu a murit, la Paris, la 4 mai 1955, fiind înmormântat, trei zile mai târziu, în Cimitirul ”Pere Lachaise”, din capitala Franţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri