Caută
Close this search box.

CATALIN HIDEG pune Romania in prima linie a inventiilor medicale: PRO-BIOS IMPLANT, biomaterial matricial, compozit bioabsorbabil

Omenirea are nevoie de un forum în care să fie regândite sistemele de sănătate.

O reuniune în care medicii, cercetătorii și oamenii de afaceri din domeniul medical să analizeze care sunt cele mai bune soluții pentru pacienți.

Sănătatea este una dintre responsabilitățile oricărui Guvern și acest lucru este valabil la nivelul întregii lumi. Unele guverne reușesc să atingă acest obiectiv, în timp ce altele nu prea, dar problema și marea provocare în ziua de astăzi este că sănătatea a ajuns un lucru extrem de important spune CATALIN HIDEG, presedintele SANIMED International Impex SRL, companie cu rezultate marcante in domeniu.

Prioritizarea sănătăţii are legătură în primul rând cu domeniul de cercetare, cu biotehnologia, tehnologia medicală, toate aceste lucruri puse la un loc, pentru a analiza serviciile medicale și pentru a vedea cum gestionăm serviciile medicale în viitor.

În prezent putem spune fără să greșim că tehnologia și-a făcut loc în viețile noastre. Odată cu acest demers, am câștigat timp, am eficientizat sarcini și ne-am extins capabilitățile. Care-i următorul pas? Să ne bazăm pe tehnologie și în domeniul medical. Se întâmplă deja asta, prin diverse inițiative, dar acesta e un domeniu în care încă e loc de numeroase inovații.

Una dintre aceste inovații extraordinare care ajută la refacerea cartilagiului, este cea descoperită de fondatorul SANIMED INTERNAȚIONAL, CATALIN HIDEG, împreună cu echipa de cercetători din cadrul Centrului de Cercetare în Biotehnologii Avansate din Calugareni, jud. Giurgiu. Este vorba de Biomaterialul matricial compozit bioabsorbabil ″PROBIOS – IMPLANT″ suport biocompatibil și procedee de implant.

 

Acestă inovație se referă la un biomaterial compozit, bioabsorbabil, cu rol de suport biocompatibil pentru celule cultivate in vitro, cu rol de implant pentru regenerarea cartilagiului articular. Produsul este un compozit constituit din colagen, glicozaminoglicani, factor de creștere, cu aspect poros și configurație tridimensională în stare liofilizată uscată sau hidrogel.

În esență, contextul în care ne aflăm e acesta: avem un Centru de Cercetare în Biotehnologii Avansate, în ROMÂNIA, unde sunt disponibile toate instrumentele necesare pentru dezvoltarea sectorului medical românesc. Odată cu astfel de soluții medicale, care pot susține demersul medical, putem vorbi de o maturizare directă a sectorului medical din țara noastră. Pentru medicina de pe plan local, dar și internațional utilitatea acestei echipe de cercetători, aduși laolaltă de CATALIN HIDEG, este directă și de un ajutor foarte mare. Aceștia pot fi factori motivanți extraordinari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri