Caută
Close this search box.

Cristi Diaconescu: Apariţia corupţiei atunci când este vorba de înzestrarea armatei loveşte în credibilitatea Ucrainei

Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu a declarat, miercuri, la Prima News, că acele cazuri de corupţie lovesc în credibilitatea Ucrainei.

“Instituţiile din Ucraina nu au o istorie extrem de clară în ceea ce priveşte funcţionarea în raport cu unele acte de corupţie, intern şi internaţional.

În acest moment Ucraina are nevoie, mai presus decât orice, de imagine internaţională şi prezenţa preşedintelui Zelenski practic la orice fel de reuniune internaţională multilaterală, chiar dacă nu neapărat aceasta se desfăşoară într-un context politic, este un argument serios din această perspectivă.

Apariţia unor cazuri de corupţie atunci când este vorba de înzestrarea Armatei ucrainene, de supravieţuirea chiar alimentară a populaţiei sau în ceea ce priveşte importul, sprijinul cu generatoare, reprezintă o lovitură foarte gravă în ceea ce priveşte credibilitatea Ucrainei.

Faptul că au intervenit direct, imediat, faptul că ,deşi în structurile militare contractele nu sunt publice, cu toate acestea jurnaliştii şi-au făcut datoria, iar instituţiile au cooperat.

Dar deja momentul este cât se poate de complicat şi în mod evident opinia publică internaţională, mai ales din lumea liberă, care sprijină Ucraina în aceste momente, trebuie convinsă că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. Iar dacă accidente din această perspectivă vor mai avea loc ucrainenii vor reacţiona imediat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri