Caută
Close this search box.

Danone, anchetată în Franţa pentru poluare cu plastic

La originea plângerii se află mai multe ONG-uri franceze de protejare a mediului. Grupului agroalimentar Danone ii se reproșează lipsa de transparență în ceea ce privește utilizarea plasticului și este acuzată că nu depune eforturi suficiente de a-l reduce. Într-un comunicat transmis Reuters, compania s-a declarat foarte suprinsă de acuzațiile aduse și a precizat că le respinge cu fermitate.

În septembrie, Danone figura în rândul a 9 mari companii franceze care au fost atenționate formal de aceste 3 ONG-uri de mediu că nu respectă o lege care obligă marile societăți franceze să se asigure de respectul drepturilor umane fundamentale și a mediului, pe întregul lanț de comercializare, adică la toți furnizorii din lumea întreagă, potrivit RFI România.

Până în acest standiu, Danone este singura companie, dintre cele 9 care a fost chemată în fața Tribunbalului din Paris. Deoarece ea nu menționează în strategia sa, cum gestionează plasticul.

Danone este chemată în justiție de 3 ONG-uri de Mediu : Surfrider, Client Earth și Zero Waste France.

Purtătorul de cuvânt pentru filiala franceză a Surfrider Foundation Europe este Antidia Citores și susține că dorește ca Danone să fie obligată să publice o strategie prin care va renunța să mai utilizeze plasticul pentru a putea comercializa produsele sale: „Danone este unul dintre cei mai mari utilizatori de plastic din lume. Iar ea indică faptul că, în 2021, a utilizat 750.000 tone de plastic reciclat, conform ultimului raport anual. Problema este că ea mizează prea mult pe reciclare și pe a reduce utilizarea plasticului. Ceea ce ne dorim noi este ca grupul să fie obligat să publice un nou plan de reducere a plasticului. Dar, ne dorim să fie cuantificat și prejudiciul ecologic la care contribuie și care se transformă în prejudiciu sanitar”.

De partea sa, compania a precizat pentru Reuters că între 2018 și 2021 a redus cu 12%, la nível mondial, utilizarea plasticului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri