Caută
Close this search box.

Doreii de Suceava au dat o nouă lovitură. O şcoală din România are uşi pe post de geamuri

La ferestrele unei şcoli gimnaziale din România, „Nouă meșteri mari / Calfe și zidari” au montat la geamuri uşi cu clanţe, în loc de ferestre.

Şi, când încolo, ce să vezi? Uşile montate la geamuri clănţăne! Un localnic din comuna Ţibreni, judeţul Suceava, vecin cu şcoala, mărturiseşte:

Toate, toate le bălăngăne vântul. O pus sârma asta că pe urmă o pus o sfoară prima dată.

Ironiile abundă. Geamurile respective sunt la 16 dintre ferestre, cele de la scara de incendiu. Ce spune alt localnic, conform Observator Info:

Rep: Aţi mai văzut aşa uşi la geamuri?
Nu. Mai bine punea toboganul şi sărea direct pe tobogan.

Aproape toate uşile au clanţă, atât pe interior, cât şi pe exterior, inclusiv cheie. Să ne imaginăm cum te aburci pe exterior, pe clădire, ca să deschizi cu cheia, pe dinafară, uşa de la geam.

Căpitanul Alin Găleată, purtător de cuvând al ISU Suceav, spune că „toate aceste măsuri sunt stabilite şi agreate de către proiectant, de către verificatorul de proiecte şi de către beneficiar”.

Găleată, prieten cu Dorel de Suceava, nu se lasă, insistă: „Ceea ce contează pentru noi este materialul din care este conceput acel oblon (n.r.: adică uşa), adică să fie rezistent la foc, şi nu detalii legate de aspect sau estetică”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri