Caută
Close this search box.

Fantastic ce se petrece la Iaşi. Medicii au reataşat unui adolescent de 15 ani piciorul retezat de tren

Fantastic ce se petrece la Iaşi. Medicii au reataşat unui adolescent de 15 ani piciorul retezat de tren

Este vorba despre aceeaşi echipă de medici, de la Spitalul Sfânta Maria, din Iași, care au reataşat recent braţele Alexiei, o fetiţă de 15 ani, care îşi perduse ambele braţe într-un accident de maşină, la Paşcani, în decembrie.

Adolescentul a fost lovit de tren marți, 17 ianuarie. Piciorul adolescentului de 15 ani a fost retezat după impact. Operația de reataşare a durat 13 ore.

foto: Dr. Sidonia Susanu, şefa echipei care face aceste operaţii excepţionale.

Băiatul asculta muzică în căști, astfel că nu a auzit trenul care se apropia. Medicii au intrat în sala de operație ieri, la ora 14, și au ieșit la 3 dimineața.

Cu toate acestea, starea băiatului este critică, fiind internat la Terapie Intensivă, conform Ziare.com.

”Băiatul a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. Martorii susțin că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon, în momentul în care a fost lovit de tren.

Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică, cu diagnosticul politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng, nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplați, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină, cu hemoperitoneu.

Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată.

Momentan, copilul se află în Serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, au precizat reprezentanții Spitalului Sfânta Maria, conform bzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri