Caută
Close this search box.

Filmele „Harry Potter” au fost eliminate din serviciile de streaming rusești

Filmele „Harry Potter” au fost eliminate din serviciile de streaming rusești

Filmele „Harry Potter” vor dispărea de mâine, din serviciile rusești de streaming. Rușii continuă să se confrunte cu un acces redus la filme și televiziuni din Occident, după invazia Ucrainei.

Kinopoisk și Amediateka, două dintre cele mai mari platforme de film din Rusia, au anunțat săptămâna trecută că azi este ultima zi în care franciza bazată pe seria de cărți foarte îndrăgită „Harry Potter” va fi disponibilă.

„Drepturile de licențiere pentru filmele din universul Harry Potter se încheie așa cum era planificat pe 31 ianuarie”, a spus site-ul de știri RBC, citat de Amediateka, conform The Moscow Times.

Amediateka a încercat, dar nu a reușit să-și extindă drepturile de licență asupra francizei Harry Potter, a informat RIA Novosti, citând un reprezentant nenumit din sectorul de streaming al Rusiei.

Cele mai recente restricții vin după ce doi dintre cei mai mari distribuitori de cărți electronice din Rusia au scos cărțile „Harry Potter” din magazinele lor, la cererea deținătorilor de drepturi de autor, în primăvara trecută.

Filmele „Harry Potter” sunt produse și distribuite de Warner Bros. Pictures, care, alături de alte studiouri de la Hollywood, a suspendat lansările în cinematografele din Rusia, ca răspuns la invazia Ucrainei.

Ieșirea de la Hollywood a jucat un rol cheie în „Cheburashka”, o repornire rusă a celebrului desen animat sovietic, devenind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile din Rusia, la doar o lună de la premieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri