Caută
Close this search box.

Libertatea: Raed Arafat cumpără cu 12 milioane de euro, pentru IGSU, o clădire de la o firmă de imobiliare israeliană

raed arafat

Raed Arafat cumpără cu 12 milioane de euro, pentru IGSU, o clădire de la o firmă de imobiliare israeliană. Imobilul are 7 etaje, tranzacția e pe ultima sută de metri și face parte din planul lui Arafat de a strânge laolaltă toate structurile pe care le comandă, potrivit Libertatea.

Clădirea din sticlă, construită în 2005, se află pe Bulevardul Pipera nr. 4C, are o suprafață de 9.238 de metri pătrați și este deținută de oameni de afaceri israelieni.
Arafat vrea să mute aici toți angajații din structurile subordonate – Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Inspectoratul General de Aviație (IGAv).

În luna iulie 2022, IGSU a publicat un  anunț de publicitate reprezentând cumpărarea unei clădiri. Din informațiile ziarului, în pole-position s-a aflat oferta pentru clădirea Construdava, din Bulevardul Pipera nr. 4C.

Profit.ro anunța că, în 2017, Construdava fusese cumpărată de AdamAmerica pentru 10 milioane de euro. Ziarul Financiar estima cumpărarea la 4-6 milioane de euro. Ambele sume erau cu mult mai mici față de cât plătise fondul german de investiții DEGI în 2007, 26,5 milioane de euro. Proprietarii au cerut 18 milioane de euro doar pentru clădire. În timpul negocierilor, ar fi scăzut la 12 milioane de euro pentru clădire. Însă vor fi necesare încă 12 milioane de euro pentru consolidări și alte lucrări. „Arafat vrea și heliport”, spun sursele ziarului. Contactați de Libertatea, cei de la AdamAmerica nu au oferit niciun răspuns în ultimele săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri