Caută
Close this search box.

Medicul Virgil Musta, găsit de ANI în conflict de interese

virgil musta

Virgil Musta, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din perioada pandemiei de COVID-19, a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese.

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate susțin că, în iulie 2020, societatea comercială la care Virgil Musta și fratele său erau asociați „a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”.

La finele anului trecut, medicul Virgil Musta a fost trimis în judecată de DNA, deoarece, la începutul pandemiei, a determinat trei asistente de la Spitalul „Victor Babeș” să recolteze probe pentru teste Covid la clinica sa privată, în timpul programului de lucru la unitatea sanitară de stat. Sunt acuzate în același dosar încă trei persoane. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș și nu a primit încă termen.

Virgil Musta a fost unul dintre cei mai vizibili medici din România, în perioada pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri