Caută
Close this search box.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale şi verişoara Preşedintelui şi-au dat demisia din Guvern

Criza guvernamentală de la Chişnău se adânceşte pe zi ce trece. Acum câteva minute, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari a demisionat, el fiind al cincilea ministru care părăseşte guvernul condus de premierul Natalia Gavriliţa.

Motivul invocat oficial de Marcel Spatari dupa demisie a fost „distanţa de familie, care, în acest moment, locuiește la București”.

In locul său a fost numit imediat Alexei Buzu, directorul executiv al ONG-ului Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, organizație care promovează „egalitatea de gen și incluziunea în Republica Moldova”.

„Vă mulțumesc pentru încredere. Într-un an dificil am văzut dedicația de a mișca lucrurile spre bine. Vreau să vă mulțumesc pentru deschidere că lăsați la minister o echipă determinată, reforme pe care și eu sunt determinat să le continui”, a declarat la investire noul minstrel al Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexei Buzu.

Tot astăzi, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chişinău, Anastasia Taburcean, care este verișoara Maiei Sandu, și-a dat demisia de la Guvern, invocând motive personale.

Ultimile schimbări în Guvernul de la Chişinău au fost făcute în luna noiembrie. Atunci, Sergiu Gaibu și-a dat demisia din funcția de ministru al Economiei, iar locul lui a fost ocupat de deputatul PAS, președintele Comisiei economiei buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Totodată, locul de ministru al Mediului, care era vacant de mai bine de două luni, după plecarea din funcție a Iulianei Cantaragiu, a fost preluat de Rodica Iordanov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri